bedste gamer stol til børn og junior

Har du et barn som er helt vild med at game? Så er du ikke alene. Gaming er nemlig vokset til en utrolig populær sportsgren over de sidste år, og mange børn i alderen 6-16 er helt vilde med at game. Som forældre har du nok også fundet ud af det kan være en dyr fornøjelse, når dine børn ønsker sig det fedeste og bedste gamergear de kan finde på nettet.

Når du er kommet hertil er det sandsynligvis fordi du leder efter en super fed gamer stol til dit barn. Heldigvis har vi gode nyheder, de gode stole starter nemlig i priser lige over 500,- kr. Så det er meget overkommelige priser.

Hvis du vil give en gave som virkelig fejer benene væk under din søn eller datter som gamer meget, så er den fedeste gamer stol helt sikkert den rigtige gave. Herunder hjælper vi dig til hvilken stol du skal vælge, så du er sikker på at du ikke ender med en børnestol som slet ikke passer i størrelsen til netop dit barn.

 

gamer stol til børn i alderen 6-12 år

Pris

529,- kr.

Dimensioner

Højde: 92 – 102 cm
Bredde: 58 cm
Dybde: 53,5 cm
Sædehøjde: 44,5-54,5 cm
Sædedybde: 44cm

andet

– Alder: 6-12 år
– Indbygget tilt-lås
– Farver: Grøn, blå & rød

Bæreevne

100 kg.

Yamari er den perfekte gaming stol til børn i alderen 6-12 år.

Der er frit valg mellem blå, grøn og rød farve, og så får du den leveret gratis for kun 529,- kroner.

Stolen er naturligvis designet ergonomisk med meget komfortable materialer så stolen er rar at sidde i længe af gangen.

Stolen består af nylon, PVC og skum for øget komfort. Samtidig får du en stol med rullehjul, justerbar højre og ryg som kan lænestilbage med låst tilt-funktion.

gamerbord med hæve sænkefunktion

BK gaming stol til børn i alderen 10-15 år

Pris

639,- kr.

Dimensioner

Ryg: 78 x 50 cm (H x B)
Samlet højde: 109 – 119 cm

Sæde: 51 x 51 cm
Sædehøjde: 47,5 – 57,7 cm
Ben: 70 cm i diameter
Materialer: PU læder, PVC-plast og nylonmesh.

andet

– Alder: 10-15 år
– Indbygget tilt-lås
– Farver: Sort, grøn, blå & rød
– Armlæn kan afmonteres

Bæreevne

100 kg.

BG gaming stolen er af høj kvalitet, og kommer med mange lækre detaljer. Her får dit barn altså meget mere end bare en stol at sidde på. 

Vælg frit mellem 4 forskellige farver, så stolen matcher resten af udstyret i gamer-værelset.

Med det justerbare sæde med gasløft, slipper du for at investere i en ny stol når barnet vokser. Du hæver blot stolens højde så det er passende.

Det betrukne PU-læder giver en behagelig køkende effekt, så det er rart at sidde i stolen længere tid af gangen, og samtidig er det utrolig nemt at gøre rent.

En skøn detalje er armstøtterne, som er foret med bløde puder, og så kan du tilmed fjerne armstøtterne hvis du ikke ønsker at bruge dem.

BG er den perfekte gaming stol til børn i alderen 10-15 år, men du kan sagtens købe den lidt tidligere, hvis dit barn er højere end gennemsnittet, og samtidig kan stolen bruges længere, hvis dit barn ikke vokser ud af den ved 15 år.

For blot 639,- kroner. får du virkelig meget for pengene.

gamerbord med hæve sænkefunktion

Hvorfor skal man købe en gamer stol til børn?

Børn som spiller meget computer sidder typisk foran skærm i utrolig mange timer af gangen. Derfor er ergonomi afgørende, både for oplevelsen med gaming men også for den fysiske udfoldelse.

Hvis dit barn gamer i en helt almindelig spisebords stol, passer højden sandsynligvis ikke rigtigt, og der er nok heller ikke armlæn. Det kan få betydning for fysiske skader som opstår i forbindelse med stilstand, og for mange timer uden bevægelse.

 

Sådan skal du sidde i gamer stolen for at undgå fysiske skader

Som benævnt ovenfor, er ergonomi altafgørende for personens om gamer i lang tid. Helt naturligt, er det ikke muligt at sidde “korrekt”, hvis ikke udstyret understøtter det. Derfor er det også vigtigt for børn som gamer meget, at de har den rigtige stol, gamer bord og andet udstyr som har betydning for fysikken.

Hvis dit barn spiller meget computer, så anbefaler vi at du tager imod følgende råd.

 

1. Kom tilbage i stolen og sid oprejst

Det er meget fristende at falde mere og mere sammen, og nærmest ligge ned i stolen. Desværre er det rigtig dårligt for både ryg, lænd og nakke. I stedet skal du have bagenden helt tilbage i stolen, og udnytte den form der er tiltænkt i stolens ergonomi.

En god hovedregel er at du skal sidde med en 90 graders vinkel for ben og rygrad, således at du sidder helt oprejse, i forhold til dine bens position. Der er mange som undervurderer styrketræning ifb. med gaming, men faktisk er din styrke i mave og ryg afgørende for om du får skader når du spiller computer i lang tid. I udgangspunktet: jo bedre fysisk styrke du har, jo flere timer kan du også holde til at sidde på stolen, såfremt du sidder rigtigt naturligvis.

 

2. Hold fødderne på gulvet

Særligt for børn er det et problem når de sidder så højt at benene flyver over gulvet. For et barn på 6 er det naturligvis svært at holde fødderne på gulvet, men så snart man når en alder hvor det er muligt, så er det faktisk vigtigt. 

Vi anbefaler at du altid sidder med fødderne solidt plantet i gulvet, således at du er med til at bære kroppens vægt her i fødderne. Hvis dit barn ikke kan nå gulvet, og du ikke kan løse problemet med et hæve/sænke bord til gaming, eller den rette gamer stol, så skal du i stedet investere i en skammel, som dit barn kan sidde med under bordet.

 

3. Skab variation i din siddeposition

Jeg går selv til fysioterapeut 2 gange om måneden, og hans hovedregel er altid: “den bedste position er den næste position”. Med den regel skal du forstå at det aldrig er sundt at sidde på samme måde særlig længe, uanset hvor “rigtigt” du sidder. Derfor skal du hellere skabe variation for dig selv.

Faktisk anbefales det at du ikke sidder helt stille i mere end 15 minutter af gangen, så sørg for at skabe mulig variation for dig selv, og skift måden du sidder på løbende.

Det bedste du kan gøre er altid at se efter nye måder at sidde på, som føles behagelige. Det kan både opnår ved at tilte stolen, ændre højden, hæve/sænke dit bord, sidde lænet tilbage eller foroverbøjet og så videre. 

 

4. Nakken, og din vinkel til skærmen

Der er evig debat om den bedste vinkel på skærmen. I virkeligheden kan du jo ikke sidde og måle vinkel hver gang du sidder dig til rette ved skærmen. Derfor kan du i stedet huske et par hovedregler.

Det er aldrig godt at du gamer på en bærbar, så skal den ihvertfald løftes på anden vis. Du må nemlig ikke have næsen for langt nedaf, eller opad for den sags skyld.

Hvis du trækker en vandret linje i midten af din skærm, så husk på at din næse skal pege mod den øverste halvdel af skærmen, gerne ca. i midten. Den bedste regel at huske er: det skal føles naturligt, og som om at du bare ser lige ud.

 

5. Slap nu af i dine skuldre

Hvis du kan mærke dine skuldre løfte sig, når spændingen er på sit højeste i spillet, så gør du noget forkert. Du skal altid slappe af i skuldrene, og de må ikke løfte sig op mød ørene.

De fleste smerter i nakken kommer som følge af at dine skuldre har den forkerte position. Dette sker typisk hvis du har hævet dit gamer bord for højt ift.  dine albuers placering. Så kig efter vinklen i dine albuer, og overvej om dit bord skal hæves, eller måske skal du blot sænke gamer stolen.

  

6. Kroppen er dommer

Din egen krop er dommer over hvad der føles rigtigt og forkert, men lad nu være med at ignorere de signaler som kroppen sender til dig. Hvis du oplever hovedpine og smerte i nakke og ryg i forbindelse med gaming, så må du aldrig spise smertestillende, for så at game videre. Du skal altid lytte til kroppen, og finde kilden til problemet. 

Husk at sund kost, motion og en stærk krop altid hjælper på næsten alle problemer, så hvis du oplever store problemer med smerter i kroppen ifb. med gaming, er det måske den generelle sundhed du skal forbedre. Det vigtigste er at du lytter til din krop, og søger professionel hjælp såfremt du oplever smerter når du spiller meget computer.